Augusztus utolsó hetében a legjobb választás lehet egy hét nyaralás, valamelyik klasszikus, görög szigeten.

A tenger sós vize, a fenyő, a gesztenye és az olajfák illata, a nap édes érintése és a kabócák éneke – mind meghatározó ha valamely görögországi nyaralóhelyre gondolunk.

Jellegzetesek a zajok, a tavernákból kiszűrődő zene, a buzuki hangja és a legtöbbször használt görög szavak: „denbirázi” – nem számít; „tikánisz” – hogy vagy; „zesztiíneszímera” – ma is meleg van.

Regisztráció - QR-kód

Jelenleg Görögországba a belépés előzetes regisztrációhoz kötött. Hogyan? Segítünk!


Talán még soha nem volt ennyire kedvező eljutni Korfura, Rodoszra vagy Krétára. Összegyűjtöttünk néhány remek lehetőséget augusztus végére:

Kréta a legnagyobb görög sziget – Gouves

Méretét és lakosságát tekintve a legnagyobb sziget Görögországban Kréta. A Mediterrán térségben pedig az ötödik helyet foglalja el, Szicília, Sardinia, Ciprus és Korzika után. Jelentős részt vállal a hellén gazdaságban, kulturális öröksége pedig páratlan, miközben megőrzi egyediségét a többi közt zenéjében, népművészetében. Az egyik legkedveltebb üdülőcél az országon belül Kréta. Itt találkozhatunk a Mínoszi civilizáció ókori emlékeivel, vagy a velencei óvárossal, kikötővel Chaniaban. Különleges élővilága tettenérhető európa legnagyobb hasadékában a Samaria-szurdokban, amely 16 km-es.

Korfu, a zöld görög sziget – Benitses

Az egyik kedvenc görög sziget, Korfu, színes történelméről, zöld tájairól, a türkiz tengert övező, változatos partszakaszairól híres. Északon finom, arany homokos, gyerekbarát strandokat, nyugaton kavicsos szakaszokat és búvárkodáshoz is kiváló, szép sziklás öblöket találsz, a délkeleti régió pedig ma már inkább bulihelyszínnek számít. A könnyen bejárható Korfu a második legnagyobb a Jón-szigetek közül, és ez képezi Görögország északnyugati határát: gazdag örökségét stratégiai pozíciójának is köszönheti.

Rodosz-sziget, Görögország virága – Lindos, a halászfalu

A Dodekanese „tizenkettek” szigetcsoport legnagyobb tagja, egyúttal történelmi központja Rodosz. Úgy is ismert, mint a Lovagok Szigete. Neve az ógörög Rózsa szóból származtatható, amely a szigeten ma is buján megtalálható gránátalma virágáról kaphatta. Talán a legnépszerűbb látnivaló Asklipio temploma és középkori temploma, amely tárlatával bemutatja a gyógyítás fontosságát és folyamatosságát a kezdetektől napjainkig.


Szerelem és tenger – alkoss velünk utazást!