Évek óta szerettem volna látni Prágát, közelsége ellenére azonban csak most sikerült eljutnom. Az utazás teljesen spontán jött, nem terveztem októberben kiruccani sehova, azonban visszautasíthatatlan ajánlattal kecsegtetett a Ryanair, így a párommal és a barátainkkal úgy döntöttük, bevesszük Prágát!

A visszajelzések alapján sejtettem, hogy Prága le fog nyűgözni de azt nem gondoltam, hogy elrabolja a szívem. Sokaktól hallottam, hogy tipikus európai város, hasonlít Budapestre. Ez igaz is, ám van valami varázsa, melytől mégis egész más.

Első este mikor megérkeztünk már nagyon késő volt, így csak pár korsó sörre maradt időnk 🙂

Második nap kipihenten vágtunk neki a városnak. Egy új helyen mindig nehéz tájékozódni, kitalálni miket nézzünk meg. Véleményem szerint Prágát a legegyszerűbb úgy bejárni, hogy két nagy részre bontjuk, természetesen a folyó mentén. A tömegközlekedés (és a Google Maps) szerencsére megkönnyíti a helyzetünket. Prága remek tömegközlekedési hálózattal rendelkezik, az autóbérlést pedig felejtse el, aki nem akar idegbajt kapni a forgalomban!

Az Óvárosba beleszerettem, a kis, színes épületek, a gyönyörű tornyok, az isteni ételeket kínáló utcai árusok, mind-mind magával ragadják a turistát. Sör mindenhol kapható, ez nem meglepő. Amit érdemes megkóstolni az a kürtőskalács. Nagyon finom és más, mint Magyarországon.

Amit érdemes megnézni az Óvárosi részen:

  • Lőportorony
  • Óvárosi hídtorony (a Károly-híd dísze)
  • Óvárosi tér: remek éttermek, kávézók találhatóak, legérdekesebb része a csillagászati óra
  • Vencel-tér: Prága egyik legjelentősebb tere az újváros egyik kulturális és üzleti központja, aki vásárolgatni szeretne, mindenképp látogasson el ide
  • Táncoló ház
  • Kafka mozgó szobra

A másik oldalra mindenképp érdemes átsétálni a Károly-hídon, hiszen lélegzetelállító látvány tárul a szemünk elé, minden egyes megtett lépéssel. A prágai várhoz és a Szent Vitus-székesegyházhoz rengeteget kell gyalogolni, így senkinek ne legyenek hiú ábrándjai, hogy nem fog elfáradni!

A helyiek szuper kedvesek, az éttermekben és bárokban mindent megtesznek azért, hogy a vendég jól érezze magát. A borravalót nem várják el de az öröm, ami az arcukon látható pár plusz koronáért megéri!

Prága éjszakai élete is megér egy misét, hiszen nagyon színes! Az elit puboktól, az átlagos bárokon át, a sarki kocsmáig bármit lehet találni. Mi egész véletlen bukkantunk rá egy helyre, mely fölött sem tábla, sem nyíl, sőt még bejárat sem nagyon volt, csupán egy 1,60 méter magas ajtó, melyet rácsok követtek. A helynek félelmetes hangulata volt de egyáltalán nem volt veszélyes, csupán így volt kialakítva.

Prága örökre a szívembe lopta magát bájos belvárosával, isteni ételeivel, mosolygós lakosaival és nem utolsó sorban különleges söreivel!

Ha szeretnél eltölteni néhány napot városnézéssel nyugodt szívvel ajánlom Prágát és szívesen segítek megtervezni utadat is!

+1 tipp: Fat Cat Pub & Brewery – isteni, hatalmas hamburgerek, steakek, könnyen csúszó sör 🙂

 

A felhasznált képek saját készítésűek.