Habár Tenerifére szoktuk használni az „örök tavasz szigete” jelzőt, jogos tulajdonosa valójában Madeira. A sziget vonzerejét elsősorban a gyönyörű tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a szép városok és persze a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat jelenti.

Ha szórakozóhelyekkel és lüktető éjszakai élettel teli nyaralásra vágysz, jobb, ha nem Madeira szerepel az álmaidban. Ellenben ha vonzanak a csodálatos természeti  tájak, a kellemes esti séták és nyugalomra van szükséged, megfelelőbb helyet aligha találnál. 

Számomra a legnagyobb élmény a madeirai nyaralásom alatt a delfinles volt. Bárkit megkérdezünk, egyszer már biztos járt hajókiránduláson, ahol delfin nézést ígértek testközelből. Sokan be is dőlnek az ajánlatoknak, amik általában kudarcba fulladnak. Mikor Madeirán jártam, én is próbát tettem újból a delfinlesre. Ezúttal viszont tényleg hatalmas szerencsém volt, hiszen egy közel száz főből álló delfinkolónia csatlakozott a csónakunkhoz. Az érzés, hogy ott úsznak 1-2 méterre tőlem és, hogy végre nem fölöslegesen fizettem ki az árát a kirándulásnak, felemelő volt. Az élmény nem csak attól vált érdekessé, hogy valóságos volt, hanem attól is, hogy valóban szakképzett tengerbiológusok adtak számot tudásukról. A delfinek kilométereken keresztül játszadoztak a csónak által keltett hullámok habjaiban. 

A megmaradt babérlombú erdőket, melyek főleg az északi lejtőkön találkozhatunk, védelem alá helyezték, amikor 1982-ben megalapították a Madeira Természetvédelmi Parkot, melyet az UNESCO felvette a Világörökség listájára.

2019.08.22.-08.29. (8 nap/7 éjszaka)

Four Views Oasis 4*
Részvételi díj, kétágyas szobában, reggelis ellátással: 533.900 Ft/2 fő

Pestana Carlton Madeira 5*
Részvételi díj, kétágyas szobában, reggelis ellátással: 667.000 Ft/2 fő

The Cliff Bay 5*
Részvételi díj kétágyas szobában, reggelivel: 1.018.000 Ft/2 fő

A részvételi díj tartalmazza:

  • repülőjegyeket, repülőtéri illetékkel, bécsi indulással
  • fejenként 1 db kézipoggyászt, fejenként 1 db feladott poggyászt
  • 7 éjszaka szállást a választott hotelben
  • a megadott ellátást
  • transzfert

A részvételi díj nem tartalmazza:

  • utasbiztosítást

Érdekel az ajánlat? Írj egy mailt, vagy hívj: +36 30 3437301