Lassan elérkezik az év azon időszaka mikor az utazni vágyók elkezdik tervezni egzotikus üdülésüket vagy síelésüket. Most mi inkább a hűvösebb de annál szebb tájak felé kalauzolnánk benneteket…

Őszintén be kell vallanom ez a kis blogbejegyzés önmagamnak is szól, ugyanis elhatároztam, hogy idén nem az egzotikus helyszíneket célzom meg, hanem inkább a környező országok gyönyörű hegyvidékeit. Sokszor nem is gondolunk bele, hogy 500 km-en belül milyen csodálatos helyek várnak ránk.

A legtöbb esetben ha utazásra adjuk a fejünket a homokos tengerpartok vagy a szebbnél szebb városok jutnak eszünkbe először, azonban a tél közeledtével érdemes számba venni egy harmadik kategóriát is: a hófödte tájakat, ahol megannyi programlehetőség vár ránk. A hegyek között található wellness-hotelek többsége sípályák közelében található, így napközben lehetőség van síelésre, snowboardozásra, szánkózásra és néhány helyen korcsolyapályák is vannak. Ha pedig már kellően elfáradtunk vagy éppen fázunk visszavonulhatunk a szállodába, ahol a jacuzziban vagy a szaunában pihenhetünk, gyönyörű kilátás mellett. Este pedig ha maradt még erőnk indulhat a buli a hüttében!


Szlovénia-Bled
Rikli Balance Hotel-Sava Hotels & Resorts ****

A Bled szívében található Rikli Balance Hotel – Sava Hotels & Resorts egy magaslaton fekszik, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a Bledi-tóra, a várra és a Júlia-Alpokra. A szálloda modern wellnessközpontjában fedett és szabadtéri medencék várják a vendégeket.

Ausztria-Gerlitzen
Thermenhotel Karawankenhof ****

A Warmbad Villach településén található, modern, 4 csillagos szálloda közvetlenül kapcsolódik a Kärnten Therme termálfürdőhöz, ahová vendégei ingyenesen léphetnek be. A fürdőben fedett medence, fűtött szabadtéri medence, valamint számos szauna, pezsgőfürdő és gőzfürdő garantálja a feltöltődést. A vendégek az egészségközpontot is közvetlenül elérhetik a szállodából.


Ausztria-Tirol
St. Peter Hotel ****

A Sankt Peter Hotel & Chalets de luxe épülete 5 perces sétára fekszik a Gschwandtkopf sítereptől és Seefeld sétálóövezetétől. A szálláshely tágas wellnessrészlegében fedett medence várja a vendégeket. A wellnessrészlegben pezsgőfürdő, a hegyekre panorámás kilátást nyújtó szauna, sós gőzfürdő, masszázszuhanyok, szabadtéri medence és pezsgőfürdő, valamint infravörös kabin vehető igénybe.