Régi vágyam volt, hogy elutazzak végre Görögországba – írja utazónk élményeit. Oda vagyok a mitológiáért és az ókori Görögországért, ám mégsem akartam olyan helyre menni, ahol ki sem látok a turista áradatból.  A Travelgoonál Zsolti ajánlotta, hogy mi lenne, ha egy görög szigetet választanánk a barátnőmmel, ahol romantikázni is tudunk és megvan az igazi, hamisítatlan ógörög báj. Így esett a választásunk végül Kefalóniára.

Abszolút nem bántuk meg a választást. A sziget csodás tengerpartjai, eldugott vadromantikus helyei, kék tengervize és csónakázásra is alkalmas cseppkő tava maga volt a földi mennyország.

Jah, és ami a kompromisszumokat illeti. Én ki nem állhatom a homokos tengerpartot, a barátnőm viszont oda van értük. Utálom, amikor a homok minden porcikámba beférkőzik, érdes és reszelős. Ugyan akkor a kavicsos vagy sziklás strandokat előnyben részesítem. Kefalónián még ezt is könnyedén oldottuk meg. A sziget ugyanis mind a két fajta parttal rendelkezik. Így a hét napból, hol egyik, hol másik strandon süttettük a hasunkat. Ám mivel a hetet nem lehet egyformán elosztani, így négyszer voltunk a homokos fövenyen. Mert ugye egy úr, Görögországban is úr.