A Travelgoo csapata hétvégén megtartotta tavaszi csapatépítőjét, melynek Etyek adott helyet. A település Fejér megye északkeleti peremén, az Etyeki-dombság kezdetén található. Szombat délben Budapestről csupán 35 perc alatt érkeztünk meg autóval, így nem igényel hosszú és fáradalmas utazást Etyek meglátogatása.

Sokszor hajlamosak vagyunk megfeledkezni a hazai turizmusról, pedig csodálatos helyekre bukkanhatunk. Magyarország megannyi fantasztikus hellyel várja a kirándulni vagy éppen kikapcsolódni vágyókat. Etyek is egy ilyen nagyközség.

Programjainkat az Etyeki Rendezvényeknek köszönhetjük, azon belül is Kiss Dani kísért minket szombaton és vasárnap. Érkezésünkkor elfoglaltuk a szállásunkat, majd közös sétára indultunk. Megtekintettük a nevezetességeket, majd utunk az Öreghegyre vezetett, ahol különleges, gyönyörű pincék mellett sétáltunk.

A séta közben kezdtünk kimerülni, így vezetőnkkel együtt átsétáltunk az Újhegyre, ahol a Halmi Pince isteni, kézzel készített szörpjeit kóstolhattuk meg. Én újra erőre kaptam a rózsás-levendulás házi szörptől de ahogy láttam kollégáimnak is jól esett. Természetesen hagyományos ízű szörpök is kaphatóak a pincében, ám több különlegesség közül is válaszhattunk. A szokásos ízek mellett találunk rózsa, levendula, ibolya, csipkebogyó és menta szörpöket, amelyek nemcsak szódával, de fröccshöz is kitűnőek.

Miután megpihentünk szállásunkon, borkóstolóra indultunk. Orosz Gyula Családi Pincészete 4 féle borral várt minket, illetve egy pompás pezsgővel zártuk a sort. A legjobb az volt az egészben, hogy épp elég információt kaptunk a borokról de mégsem éreztük úgy magunkat, hogy sommelier-nek kéne lennünk ahhoz, hogy megértsük miről van szó.

Egy közös bográcsozás után nyugovóra tértünk, ugyanis vasárnap nem mindennapi programon vettünk részt. Ellátogattunk a Gingalló Csokoládéműhelybe, ahol csokoládét kóstoltunk és csoki készítő workshopon ügyeskedtünk. Bevallom nekem ez volt a kedvenc programom, igazi gasztronómiai élményben volt részünk.

Azt leszögezhetjük, hogy Etyek csodálatos, mindenképp megér egy misét! Közelsége ellenére javasoljuk az odalátogatóknak, hogy töltsenek ott minimum egy éjszakát, hiszen megannyi programlehetőség várja a vendégeket.