Amióta láttam a Karib-tenger kalózai első részét, azóta el akarta látogatani a Karib-tenger egyik szigetére – kezdi írni élményeit Ákos, az egyik utazónk. Választásom a Domikiai Köztársaságra esett. Nem csalódtam.

Már a reptér azt a fajta karibi életérzést sugallta, amire vágytam. Pálmafák, pálmatető és 35 fok. Zökkenőmentes beléptetés az előre kitöltött űrlapokkal és máris mehettünk a szállásra. Ahogy azt a filmekben is látni lehet, középkori hngulatot árasztó vastag felú épületben, hatalmas ventillátorok pörgetik a levegőt a plafonról és elcsigázott de barátságos emberek intézik az becsekkolást a pult mögött.

Itt találhatsz konyhakész utazási lehetőségeket!

Bár sok kritikát hallottam, hogy Dominikát leginkább az amerikai turisták keresik fel és közülök is legtöbben a középosztály szegényebb rétege képviseli magát, ám semmi rossz tapasztalatom nem volt velük kapcsolatban.

Dominika varázslatos. Szinte hihetetlenül fehér a homok a tengerparton. Punta Cana kétségkívül a sziget legszebb strandjval rendelkezik, közel 50 kilométer hosszan terül el, és – akár csak a filmekben, hiszen ebben a térségben forgatták a Kék lagunát is – pálmafákkal van végig szegélyezve.

Hófehér homok és karibi hangulat

Úgy tervezvem, hogy ez a nyaralás egy igazi felfedezős út lesz. Volt is bőven mit megnézni. A főhadiszállásunknak számító Punta Canától egy, másfél órára nagyon sok mindent el lehet érni. Például a korallvárost, La Romanát. Egy 14.  századi mediterrán falut elevenítettek meg, amit 1983-ban építettek, azóta pedig igazi művészfalu lett. Sőt, több amerikai filmet is itt forgattak, mint a Rambot vagy az Apokalipszis mostot.

Szintén nem volt messze Parque Nacional del Este. Bátran állíthatom az egyik leszebb természetes környezet amit életemben valaha láttam. Az a helyszín, ahol azt vártam, mikor toppan elő Jack Sparrow kapitány és a legénysége. A Karib-tenger egyik legnagyobb nemzeti parkja, az UNESCO Világörögség része. Az óceán itteni partszakasza korallzátony rendszereket és parti lagúnákat rejt. Négy tengeri teknősfaj, lamantinok, palackorrú delfinek élnek itt. De a szárazföldön is lehet találkozni különleges élőlényekkel.

Hófehér homok és karibi hangulat

De, hogy egy kicsit másféle élvezeteket is említsek a helyi rum és a szivarok is igazán a kedvemre valóak voltak. Hát, nem titok, teljesen beleszerettem Dominikába, alig várom, hogy ismét időm és pénzem legyen visszalátogatni.

Itt találhatsz konyhakész utazási lehetőségeket!