Észak-Ciprusra mentünk nyaralni, aztán a sziget gazdag kultúrája magával ragadott.

Ciprus - Egy sziget, két kultúrával

Inger gazdag környezetre vágyva kerestem úti célt a nyaraláshoz – kezdi élménybeszámolóját utazónk. A török vendéglátást ismertem már, és tudtam, hogy a térségbe megyek akkor barátságos emberek, finom ételek és maximális kiszolgálás vár majd rám. Ám én mégis valami többre vágytam. Így bukkantam rá a TravelGOO segítségével Észak-Ciprusra.

Itt találhatsz konyhakész utazási lehetőségeket!

Ciprus - Egy sziget, két kultúrával

A sziget északi része ugyanis már egy ideje török fennhatóság alá esik, ám a déli vidéket görögök lakják, őrizve az ógörög örökséget és kultúrát. Ciprus két végpontja között pedig alig 4 óra az út, így teljesen megtaláltam ezzel a számításomat.

Az északi térség bővelkedik látnivalókban, mint például a Girne kikötő. Ami közelmúltban még nagy forgalmat bonyolító kereskedelmi kikötőként működött. Most színpompás halászhajók és yachtok horgonyoznak itt.

Aztán itt van a Szent Nicholas Katedrális, amit az 1500-as évek török megszállása után mecsetté alakítottak majd egy minarettel is bővítettek. Itt található Ciprus legöregebb fája is, ami egy fügefa és a templom 1300-as évek eleji építésével egy időben ültettek el.

Valamivel több, mint 3 órás autóút Limassol, Ciprus déli részének egyik legöregebb települése. Az óváros, a középkori vár és a régészeti múzeum pedig maximálisan kielégítette a történelem iránti rajongásomat.

Itt találhatsz konyhakész utazási lehetőségeket!