A karácsonyi vásárok csalogató hangulata minden évben megszáll minket. Magyarországon -és általában más országokban is- minden kisebb-nagyobb városban felállítják a forralt bort, teát és egyéb finomságokat kínáló standokat, illetve a kézműves termékeket árusító vállalkozók is kipakolják portékáikat.

A varázslatos karácsonyi vásárokat millió villogó fény díszíti, melyek szinte mágikus légkört teremtenek. A háttérben karácsonyi énekek és karácsonyi témájú dalok szólnak, miközben mi ajándékokat vásárolunk szeretteink számára, forró csokoládét vagy forralt bort kortyolgatunk barátaink társaságában.

Biztos neked is vannak olyan helyek a bakancslistádon, ahova el szeretnél jutni. A következő úticélok tuti szintén felkerülnek arra a bizonyos felsorolásra.

Ha a karácsonyra gondolunk egyértelműen a család, a szeretet, a finom ételek és az ünnepi hangulat jut eszünkbe. Azonban mi a helyzet azokkal, akik egy kicsit rendhagyóbban szeretnének készülni a karácsonyra, például egy utazással?! Akadnak olyan úticélok, melyek decemberben különösen gyönyörűek és ajánlottak, hiszen lenyűgöző karácsonyi hangulattal várnak.

Habár még messze van a karácsony, hamarabb itt lesz, mint gondolnánk, illetve aki utazni szeretne, annak érdemes lefoglalni az utazást. Megmutatjuk nektek a kedvenc, mesés karácsonyi városainkat és vásárokat.

PRÁGA

Prága Óvárosa az év bármely szakában gyönyörű hely, de a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a város legszebb terét. A kézművesek portékái, bábok, fajátékok, cseh népművészeti tárgyak közül válogathatunk a fabódék rengetegében. Az időjárástól függetlenül az óváros karácsonyi vására mindig zsúfolt és nyüzsgő. A különleges hangulatot a gasztronómiai specialitásnak számító forralt mézbor és a kürtőskalács teszi teljessé.

Tipp: 2019.12.11.-12.13. (3 nap/2 éjszaka)
Ibis Praha Wenceslas Square ***
Részvételi díj kétágyas szobában, reggelivel: 53.500 Ft/fő

http://www.accorhotels.com/3195

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet budapesti indulással, repülőtéri illetéket, 2 db kézipoggyászt, fix ülőhelyet, 2 éjszaka szállást, reggelis ellátást.

KÖLN

Köln, adventi vásáraival milliókat vonz évente, a gótikus katedrális gyönyörű hátteret kölcsönöz a karácsonyi forgatagnak, ahol a kézzel készített ajándéktárgyaktól a gyömbéres sütiig mindent megtalálhatunk. Ám Köln nem csak a földön, de a Rajnán is karácsonyi hangulatban úszik, ugyanis itt található Európa legnagyobb úszó karácsonyi vására.

Tipp: 2019.12.19.-12.21. (3 nap/2 éjszaka)
City Class Hotel Europa am Dom ****
Részvételi díj kétágyas szobában, reggelivel: 76.000 Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyet bécsi indulással, repülőtéri illetéket, 2 db kézipoggyászt, fix ülőhelyet, 2 éjszaka szállást, reggelis ellátást.

Bécs

Mesés hangulat uralkodik karácsony környékén a schönnbrunni palota előtt is. Kézzel készített dísztárgyak, különleges ajándékok, hagyományos osztrák specialitások – ezek mind megvásárolhatóak a környéken. A kastély előtti piaci sátrak száma ráadásul meghaladja a 150-et!

Tipp: 2019.12.13.-12.15. (3 nap/2 éjszaka)
Das Capri. Ihr Wiener Hotel ***
Részvételi díj kétágyas szobában, reggelivel: 80.100 Ft/fő

A részvételi díj tartalmaz 2 éjszaka szállást, reggelis ellátást.

+1 Budapest

A szívünknek legkedvesebb Vörösmarty téri karácsonyi vásárban a finom ételek és italok, valamint a magas minőségű áruk egyaránt megtalálhatóak. A kilátogatók gyönyörködhetnek a lélegzetelállító, színes ünnepi díszekben és a felállított betlehemben, illetve tematikus színpadi programokat is láthatnak.

Az ajánlatokhoz helyfoglalás nem készült, az árak jelentős mértékben változhatnak a foglaltság függvényében.