Zanzibár egy gyönyörű kis sziget, kb 40 km-re a tanzániai partoktól, az Indiai-óceánban. Kétségtelenül Kelet-Afrika legjelentősebb helyei közé sorolhatjuk. A 19. században a világ elsőszámú fűszerszigetévé és a rabszolga-kereskedelem központjává nőtte ki magát. Zanzibár és a szomszédos Pembasziget kiváló agrárterületekkel rendelkeznek. Az 1818-ban Mauritiusról behozott szegfűszeg termelése a mai napig is biztosítja e szigetek világhírét.

Zanzibár „Stone Town” (kőváros) óvárosának szűk, zegzugos utcácskái mint történelmi ékszerdoboz várják a turistákat. Megtalálhatóak az ománi uralkodás bizonyítékait: az öreg házak művészien faragott faajtóit és a gazdagon díszített balkonokat. Az UNESCO Zanzibárt a Világörökség részévé nyilvánította. A szigetet nyugodtan nevezhetjük strandparadicsomnak is. Az Indiaióceán türkiz és sötétkék színű vize fürdésre és búvárkodásra egyaránt csábít.

Zanzibár évszázadok óta a világ egyik legnagyobb fűszertermelője. A szigetlegnagyobb része ma is fűszerültetvény, illatos szegfűszeggel, curryvel, szerecsendióval, gyömbérrel, borssal és cardamommal. Trópusi gyümölcsöket, ananászt, mangót, banánt, narancsot, mandarint, avokádót, papaját, grapefruitot, csillaggyümölcsöt, passiógyümölcsöt (maracuja) termesztenek. A szigetek bővelkednek színes korallzátonyokban, pálmafákban, tengeri fűtelepekben, mangrove-erdőkben, homokos strandokban, alligátorteknősben, tintahalban és polipban, több féle kagylóban, osztrigában, tengeri rákokban, homárban.

2019.01.13-01.23. (11 nap/8 éjszaka)

Sea Cliff Resort & Spa 5*

1430 EUR/fő


2019.01.10.-01.20. (11nap/8 éjszaka)

Golden Tulip Zanzibar Boutique 4*

1320 EUR/fő

 

2019.01.13.-01.23. (11 nap/8 éjszaka)

Essque Zalu Zanzibar 5*

1990 EUR/fő

A részvételi díj tartalmazza:

-repülőjegyeket bécsi indulással, repülőtéri illetékkel
-fejenként 1 db feladott poggyászt
-fejenként 1 db kézipoggyászt
-8 éjszaka elhelyezést standard szobában
-félpanziós ellátást

A részvételi díj nem tartalmazza:

–utasbiztosítást

Érdekel az ajánlat? Írj egy mailt, vagy hívj: +36 30 3437301